Kristina Sigurdsdottir Hansen

Kristina Sigurdsdottir Hansen. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet.

Etter drøyt ett år med Gahr Støre-regjering forventes en tydeligere linje for hvor regjeringen vil med sin politikk innen havbruk. I åpningsinnlegget fra statssekretær Kristina S. Hansen får vi svar.

I tillegg til hennes innlegg blir det en samtale med henne der det også åpnes for spørsmål fra salen.

Kristina S. Hansen kjenner kysten meget godt. Hun er oppvokst i en fiskerfamilie på Færøyene og er utdannet lærer. I tolv år var hun ordfører i Nordkapp kommune (2007 – 2019) før hun i to år var fylkesråd for samferdsel i Troms og Finnmark fylkeskommune. I fjor trådte hun inn i Nærings- og fiskeridepartementet.

Den politiske ledelsen i fiskeridelen av Nærings- og fiskeridepartementet består av fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran, statssekretær Kristina Sigurdsdottir Hansen og statssekretær Vidar Ulriksen – alle fra Arbeiderpartiet. Kristina konsentrerer seg om havbruksnæringen og rapporter direkte til ministeren.